IPSF World Congress 2016: Zimbabwe

Ida Lepistö/ elokuu 15, 2016

Makadii!

Lämpimät terveiset talvisesta Zimbabwesta. Suomen farmasian opiskelijoiden kattojärjestön, SFaO:n, edustajat Pekka (pj), Enni (cp) ja Ida (SEO) osallistuivat heinä-elokuussa Hararessa järjestettyyn IPSF:n 62. maailmankongressiin. Pekkaa lukuun ottamatta kongressi oli ensimmäinen laatuaan, mutta ei taatusti jäänyt viimeiseksi. IPSF on maailmanlaajuinen farmasian opiskelijoiden kattojärjestö, jonka alaisuuteen SFaO ja sitä kautta YFK, Fortis ja Ex Tempore kuuluvat.

Mitä siellä kongressissa sitten tapahtui?

Kun vihdoin päästiin maailman toiselle puolen (tässä kohtaa soi Haloo Helsinki kaikilla päässä), väsymys oli hirveä. Eikä se väsymys kyllä helpottanut missään vaiheessa, sillä tekemistä riitti.

Päiväohjelmassa oli erilaisia luentoja, työpajoja ja vierailuja ja me virallisina edustajina osallistuimme vuorotellen IPSF:n yleiskokoukseen, jossa oli aina jonkun oltava paikalla, jotta Suomen (ja meille äänensä valtuuttaneen Viron) äänet otettaisiin huomioon äänestyksissä. Kokouksessa äänestettiin uusista jäsenjärjestöistä sekä muun muassa valittiin vuoden 2018 kongressipaikaksi Argentiinan viineistään kuuluisa Mendoza.  Kokoustamisen ohessa oli mahdollista osallistua työpajoihin esimerkiksi YK:n toiminnasta, myrkyistä, ravitsemuksesta, lääkeneuvonnasta ja lääkevalmistuksesta. Erilaisia projekteja ja kampanjoita järjestettiin viikon aikana myös useampia. Osa osallistujista vieraili humanitäärisen kampanjan tiimoilta orpokodissa, osa kävi kouluissa kertomassa sairauksien ehkäisystä Public Health kampanjassa. Kongressin loputtua jaettiin myös palkintoja oheisohjelman kilpailuissa onnistuneille.

Kokoustamisen ja muun ”fiksun” tekemisen rinnalla tuli tietenkin pitää myös hauskaa. Niinpä joka ilta oli jonkinlaiset teemabileet, joissa tanssittiin afrikkalaisittain väsymiseen asti. Ja aamulla enemmän tai vähemmän virkeänä herättiin kokoustamaan.

Perinteisesti kongressiohjelmaan kuuluu muutamia vakiintuneita iltaohjelmia: Auction Night (huutokauppa), International Night (kansainvälinen ilta) sekä gaalaillallinen. Huutokaupassa kaupattiin tällä kertaa Fortiksen haalarit, joista huudettiin 500 euroa. Ennätysmäisen potin keräsi kuitenkin ranskalaisten opiskelijaperinnepäähine, faluche, josta huudettiin 1250 dollaria. Onnelliset huutokaupan voittaneet saivat haalari- sekä faluche-kasteensa pari päivää myöhemmin. Perinteisten viihdeohjelmien lisäksi hyörittiin uniformunaamiaisissa haalareissa, opeteltiin tanssimaan kuin afrikkalaiset, kylvettiin koleana yönä vaahtoaltaassa, hohdettiin neonväreissä trooppisissa hohtobileissä ja rummutettiin afrorytmien tahdissa Zimbo-illassa.

Mutta odotetuin asia kaikista oli vielä edessä: Post Congress Tour.

Kaikki se, mitä Afrikassa järjestettävältä kongressilta odotimme ja vielä vähän enemmän: eläimiä savannilla, kulttuurihistoriaa sekä huikeat Victorian putoukset.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*